ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Porsche ανακαλεί 60.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα

Οι γερμανικές αρχές υποχρέωσαν την Porsche να ανακαλέσει περίπου 60.000 πετρελαιοκίνητες Macan και Cayenne που έχουν πωληθεί στην Ευρώπη.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η ανάκληση αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη του γερμανικού ρυθμιστικού φορέα KBA για την χρήση λογισμικού που συνδέεται με το Dieselgate, στις εν λόγο εκδόσεις. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα δύο SUV της Porsche χρησιμοποιούν τους ίδιους V6 και V8 πετρελαιοκινητήρες που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Audi και υπάρχουν σε μοντέλα του ομίλου VAG στα οποία είχε ανακαλυφθεί παράνομο λογισμικό για την μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου. Η ανάκληση αφορά 52.831 Macan με τον 3λιτρο V6 κινητήρα και 7.655 Cayenne με τον 4,2 V8. Την προηγούμενη εβδομάδα η Audi ανακοίνωσε την αναστολή των παραδόσεων των Α6 και Α7 με τον 3λιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα.

Η Porsche σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως αναλαμβάνει όλη την ευθύνη απέναντι στους πελάτες της οι οποίοι και θα ειδοποιηθούν από τους κατά τόπους αντιπροσώπους για την διαδικασία επιδιόρθωσης του συγκεκριμένου θέματος όταν υπάρξει από τις αρχές η σχετική έγκριση επί της διαδικασίας αποκατάστασης. Η εταιρία τονίζει μάλιστα πως συνεχίζει τις δοκιμές της προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες βελτιστοποιήσεις με βάση τα αποτελέσματα που προκύπτουν.

Οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων Porsche έχουν σταματήσει προς το παρόν ενώ έχει ανακοινωθεί ότι η νέα Cayenne δεν θα έχει πετρελαιοκίνητη έκδοση για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα. Πάντως πριν λίγους μήνες η Audi είχε ανακοινώσει πως αναμένεται να υπάρξουν και νέες ανακλήσεις οχημάτων καθώς οι γερμανικές αρχές συνεχίσουν να κάνουν μετρήσεις σε μοντέλα που έχουν πωληθεί στην ευρωπαϊκή αγορά

newsauto.gr