ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια γυναίκα αναλαμβάνει την ψηφιακή στρατηγική της SEAT 

Η Cécilia Taieb διορίστηκε νέα SEAT S.A Global Director of Communications, μια θέση που θα αναλάβει από τις 15 Απριλίου.

Με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία στη στρατηγική επικοινωνία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ηγεσία και στη διαχείριση αλλαγών, το νέο στέλεχος έρχεται στη SEAT S.A. σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για το μέλλον της εταιρείας και των μαρκών SEAT και CUPRA, καθώς ξεκινά μια διαδικασία μετασχηματισμού προς τον εξηλεκτρισμό και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Η Taieb, η οποία θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της SEAT S.A. Wayne Griffiths και θα αποτελεί μέλος της ανώτερης διοίκησης της εταιρείας, θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των τομέων Corporate Communications, CSR & Reputation, Product & Events, Content Activation και Internal Communication, διοικώντας μία ομάδα 30 ατόμων.

Ο κύριος στόχος της θα είναι να προωθήσει την ψηφιακή στρατηγική της SEAT S.A. προκειμένου να ενσωματώσει νέους τρόπους επικοινωνίας, νέα κανάλια και πλατφόρμες που ενισχύουν τα μηνύματα της εταιρείας και των μαρκών SEAT και CUPRA προς νέους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Taieb συνέβαλε ιδιαίτερα στον καθορισμό νέων παγκόσμιων προτύπων επικοινωνίας στους διάφορους τομείς στους οποίους εργάστηκε. Έχει αναλάβει αρκετούς ανώτερους ρόλους, όπως πρόσφατα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, όπου μέχρι τώρα ηγείτο  παγκόσμιων εταιρικών υποθέσεων για την AstraZeneca Oncology από τα κεντρικά στο Cambridge (United Βασίλειο).

Πριν από την παγκόσμια εμπειρία της, ηγήθηκε των επικοινωνιών για την AstraZeneca Spain και το Ίδρυμά της. Έχει επίσης εργαστεί στο Page Group (πρώην Michael Page Holding), όπου ήταν Διευθύντρια Επικοινωνίας, Κατάρτισης και Ανάπτυξης για τις περιοχές της Νότιας Ευρώπης, της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Αφρικής.

Είναι κάτοχος πτυχίου Μετάφρασης και Διερμηνείας και Διεθνών Υποθέσεων από το ISIT (Institut Supérieur d’Interprétation et de Traduction) στο Παρίσι (Γαλλία), μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διεθνή Επιχειρηματική Διαπραγμάτευση από το Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι και Εκτελεστικού Προγράμματος στην Επιχειρηματική Ηγεσία από το MIT (Massachusetts Institute of Technology). Γνωρίζει άριστα Ισπανικά, Αγγλικά και Γαλλικά.