ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Citroën Berlingo: Η λύση για τον επαγγελματία

Οι Γάλλοι γνωρίζουν ότι όσες απαιτήσεις έχει ένας οικογενειάρχης τις ίδιες και κάτι παραπάνω έχει ένας επαγγελματίας. Για το λόγο αυτό σε όλα τα καινούργια επαγγελματικά αυτοκίνητα εκτός από τους χώρους έχουν  όλες τις σύγχρονες εφαρμογές ενός οικογενειακού Ι.Χ

To Citroën Berlingo αποτελεί ένα αυτοκίνητο ορόσημο, το οποίο ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία Ludospace πριν από 23 χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκε το 1996 και έκτοτε η παραγωγή του έχει ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια μονάδες.

Η 3η γενιά του CitroënBerlingo επιβεβαιώνει την εταιρική δέσμευση “InspiredByYou” απαντώντας στις απαιτήσεις των πελατών που αναζητούν ένα αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου το οποίο χαρακτηρίζεται από:

 • Μοντέρνα σχεδίαση
 • Κορυφαία άνεση
 • Πολυχρηστικότητα και λειτουργικότητα
 • Τεχνολογίες αιχμής

Αυθεντική Σχεδίαση

Το νέο Citroën Berlingo ξεχωρίζει με την εκφραστική και μοντέρνα σχεδίαση του, η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με την σχεδιαστική ταυτότητα της Μάρκας.

Το εμπρός μέρος περιλαμβάνει την χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή με τα διπλά φωτιστικά σώματα, ενώ το ψηλά τοποθετημένο καπό και οι ρευστές μυώδεις γραμμές τονίζουν την στιβαρότητα και τον δυναμισμό του αμαξώματος.

Ο μοντέρνος χαρακτήρας του αυτοκινήτου, εκφράζεται μέσα από 8 χρώματα αμαξώματος και 2 ColorPacks με διακοσμητικές χρωματικές ενθέσεις σε χρώμα Λευκό η Πορτοκαλί στα πλαϊνά προστατευτικά Airbump και στους προβολείς ομίχλης.

Ο Crossover χαρακτήρας του νέου Citroën Berlingo τονίζεται από τις μπάρες οροφής και το πακέτο XTR με τις προστατευτικές ποδιές στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και τα αποκλειστικά στοιχεία εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης (επενδύσεις, colorpack, ζάντες κτλ).

Το αυτοκίνητο που έλαβε την ανώτερη διάκριση “Best Buy Car of Europe” από την έγκριτη ευρωπαϊκή επιτροπή των ειδικών του Autobest, το νέο Citroën Berlingo Multispace είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να καλύψουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών με ένα και μόνο αυτοκίνητο.

Με τη νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και διασφαλίζει χαμηλότερο συνολικό βάρος, αλλά και τους νέους οικονομικούς κινητήρες, το νέο CitroënBerlingo στην επιβατική του εκδοχή, προσφέρει πολύ δυναμική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη άνεση.

Με παρακαταθήκη την ιστορία του, το νέο Citroën Berlingo αποτελεί σημείο αναφοράς στους τομείς της άνεσης, της λειτουργικότητας και της πολυχρηστικότητας, στοιχεία τα οποία αποτελούν τους κύριους λόγους απόκτησης ενός αυτοκινήτου τέτοιου τύπου.

Το νέο Citroën Berlingo είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort και οι επιβάτες με το πρώτο άνοιγμα των θυρών αντιλαμβάνονται οπτικά τα υψηλά επίπεδα άνεσης που προσφέρουν το εξαιρετικά φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό με τους πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους (28 συνολικά αποθηκευτικοί χώροι, χωρητικότητας έως 186 λίτρα).

Η πρόσβαση στο εσωτερικό για τους πίσω επιβάτες γίνεται εύκολα χάρη στις μεγάλες πλαϊνές συρόμενες πόρτες (οι οποίες πλέον διατίθενται και με πίσω ηλεκτρικά παράθυρα), ενώ ο χώρος αποσκευών είναι επίσης εύκολα προσβάσιμος χάρη στην μεγάλη πίσω μονή πόρτα η οποία μπορεί να εξοπλιστεί με ανοιγόμενο τζάμι.

 Το νέο CitroënBerlingo προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης και πολυχρηστικότητας στο εσωτερικό καθώς διαθέτει:

 • Τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα ίδιου πλάτους με δυνατότητα αφαίρεσης και πλήρους αναδίπλωσης στην 2η σειρά επιβατών
 • Αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού, το οποίο δημιουργεί μια ενιαία και επίπεδη επιφάνεια στο εσωτερικό μήκους 2,7μ στην έκδοση M και 3,0μ στην έκδοση XL, δίνοντας την δυνατότητα μεταφοράς μακριών αντικειμένων
 • Δύο ανεξάρτητα και αφαιρούμενα καθίσματα στην 3η σειρά επιβατών με δυνατότητα επιμήκους ρύθμισης κατά 130χιλ. (Προαιρετικός εξοπλισμός στην έκδοση M και βασικός εξοπλισμός στην έκδοση XL).

Βασικό χαρακτηριστικό του κορυφαίου επίπεδου πρακτικότητας που προσφέρει το νέο Berlingo, αποτελεί η πρωτοποριακή πολυχρηστική γυάλινη οροφή Modutop η οποία διαθέτει 92 λίτρα αποθηκευτικών χώρων χάρη στην κεντρική αποθηκευτική κονσόλα οροφής και τον εύκολα προσβάσιμο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο πίσω μέρος της οροφής.

Οι έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις ολοκληρώνονται από την κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, τα δύο ντουλαπάκια συνοδηγού εκ των οποίων το TopBox επιτρέπει την φύλαξη ενός laptop 15”, αποθηκευτικό χώρο πάνω από τον πίνακα οργάνων και αποθηκευτικούς χώρους στο πάτωμα της 2η σειράς επιβατών.

Τεχνολογία αιχμής: Ασφάλεια, Άνεση και Συνδεσιμότητα

Το νέο Citroën Berlingo είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο το οποίο εξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και συνδεσιμότητας προσφέροντας επίπεδα ασφάλειας και άνεσης που για πρώτη φορά συναντώνται από αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.

Στον τομέα της ασφάλειας το νέο Berlingo διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στον βασικό εξοπλισμό όλης της προϊοντικής γκάμας:

 • ActiveSafetyBrake, Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι τα 85 km/h)
 • CollisionWarningAlert, Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης
 • LaneKeepingAssist, Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (από 65 έως 180 km/h)
 • TrafficSignRecognition, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας
 • CoffeeBreakAlert, Σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού

Ταυτόχρονα, στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται:

 • AdaptiveCruiseControl, Προσαρμοζόμενος Ρυθμιστής και Περιοριστής ταχύτητας (εκδόσεις EAT8)
 • DriverAttentionAlert, Σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού
 • ExtendedTrafficSignRecognition, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφoρίας (STOP, Απαγορευτικό Εισόδου/Προσπέρασης)
 • Αυτόματη εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης σκάλας φώτων
 • Σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας
 • Σύστημα GripControl με HillAssistDescent

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, το νέο CitroënBerlingoMultispace διαθέτει μεταξύ άλλων:

 • Έγχρωμη οθόνη αφής 8”
 • Σύστημα MirrorScreen με λειτουργία MirrorLink®, AppleCarPlayTM και AndroidAuto
 • Σύστημα 3D Navigation
 • ConnectBox: Σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και οδικής βοήθειας
 • Σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου

Η τεχνολογική αρτιότητα του νέου CitroënBerlingo εκφράζεται επίσης από στοιχεία εξοπλισμών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

 • Ηλεκτρικό χειρόφρενο
 • Έγχρωμο σύστημα HeadUpDisplay
 • Σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος
 • Σύστημα TopRearVision (Κάμερα οπισθοπορείας 180ο)
 • Σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα

Το νέο Citroën Berlingo εφοδιάζεται με τελευταίας γενιάς κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi, προδιαγραφών Euro 6.2, ιπποδυνάμεις από 75hp ως 130hp και δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 5 η 6 σχέσεων καθώς και αυτόματου κιβωτίου 8-σχέσεων (ΕΑΤ8), προσφέροντας άριστη ισορροπία οικονομίας και επιδόσεων:

Κινητήρες Βενζίνης

 

Εκπομπές

ρύπων

Μικτή Κατανάλωση

1.2 PureTech 110 BVM6

Μηχανικό 6 σχέσεων

125 – 133

           5,5 – 5,8

1.2 PureTech 130 EAT8

(Έναρξη παραγωγής: Ιούλιος 2019)

Αυτόματο 8 σχέσεων

n.a.

n.a.

Κινητήρες Πετρελαίου

 

Εκπομπές ρύπων

Μικτή Κατανάλωση

1.5 BlueHDi 75 BVM5

Μηχανικό 5 σχέσεων

    108 – 110

      4,1 – 4,2

1.5 BlueHDi 100 BVM5

Μηχανικό 5 σχέσεων

     112 – 116

       4,3 – 4,4

1.5 BlueHDi 130 BVM6

Μηχανικό 6 σχέσεων

     114 – 118

       4,3 – 4,5

1.5 BlueHDi 130 EAT8

Αυτόματο 8 σχέσεων

     113 – 118

       4,3 – 4,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι τιμές για το 1.2 με κινητήρα βενζίνης ξεκινούν από τα 17.450 ευρώ ενώ οι τιμές για τον 1.5 BlueHDi 75 με κινητήρα πετρελαίου ξεκινούν από τις 18.950 ευρώ.

Το νέο Citroën Berlingo Multispace διατίθεται με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.