ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Lewis Hamilton έδειξε την κλάση του στην Πορτογαλία

Στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας υπήρχε έντονος συναγωνισμός, όχι μόνο στις μπροστινές θέσεις αλλά και στις πίσω. Στην πίστα του Πορτιμάο  με τις πολλές και ανηφορικές στροφές έγινε χθες Κυριακή με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες ο τρίτος αγώνας της χρονιάς.

Στην γραμμή εκκίνησης πρώτος ήταν ο V.Bottas που είχε κερδίσει το Σάββατο την Pole Position. Από τη 2η θέση ξεκίνησε ο L.Hamilton και 3ος ο M.Verstappen.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο αγώνας ξεκίνησε η πρώτη έκπληξη ήταν στην πρώτη κιόλας στροφή το προσπέρασμα του C.Sainz junior που πέρασε με την Ferrari του τον Perez που είχε ξεκινήσει 4ος. Την ίδια ώρα ο Norris προσπέρασε τον Ocon.

Στην αρχή του 2ου γύρου ο Raikkonen πλησίασε τον Giovinazzi  και προσπάθησε να τον προσπεράσει. Ο νεαρός οδηγός άγνωστο γιατί επιβράδυνε και ο Raikkonen έμεινε από μπροστινή αεροτομή και εγκατέλειψε. Ήταν και η μοναδική εγκατάλειψη του αγώνα. Η πίστα όμως γέμισε από θραύσματα και βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι να καθαρίσουν την πίστα.

Ένα άλλο σημαντικό στιγμιότυπο ήταν όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Bottas συνέχιζε στην πρώτη θέση αλλά πίσω του βρέθηκε  ο Verstappen που προσπέρασε τον Hamilton.

Ο Βρετανός έκανε κακή εκτίμηση και έχασε τη 2η θέση. Από εκεί και πέρα ο Hamilton έδειξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι μεγάλος οδηγός. Πλησίασε τον Verstappen και προσπέρασε την Red Bull  πριν προλάβει να αντιδράσει ο Ολλανδός. Στον 20ο γύρο με τη χρήση του DRS κατάφερε να προσπεράσει τον team mate του και να τεθεί επικεφαλής. Ο ομόσταυλός του ο V.Bottas δεν κατάφερε να αντιδράσει. Μάλιστα αμέσως μετά έχασε το ρυθμό του. Ο Verstappen άρχισε να μειώνει τη διαφορά του και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Bottas .

Στον 35o γύρο ο Ολλανδός μπήκε στα πίτς για να αλλάξει λάστιχα. Το ίδιο έκανε στον επόμενο γύρο ο Bottas. Στον ένα γύρο τα λάστιχα του Ολλανδού ζεστάθηκαν και είχε καλά κρατήματα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Verstappen. Τα κρύα λάστιχα του Bottas που μόλις επέστρεψε στον αγώνα κρατώντας τη 2η θέση. Στη 3η στροφή μετά τα πιτς ο Φινλανδός είχε μια έντονη αποσταθεροποίηση του πίσω μέρους. Και αυτή τη μικρή απώλεια εκμεταλλεύτηκε στην επόμενη στροφή ο Ολλανδός. Ο Bottas φρέναρε. Δεν έκανε το ίδιο και ο  Verstappen . Εκμεταλλεύτηκε ότι είχε πιο ζεστά λάστιχα, δεν φρενάρισε και προσπέρασε άνετα τον Bottas.

Έξι γύρους πριν το τέλος η πρώτη δεκάδα ήταν Hamilton, Verstappen, Bottas, Perez, Norris, Leclerc, Ocon, Alonso, Sainz και Ricciardo.

Τη μάχη για τον ταχύτερο γύρο κέρδισε ο Verstappen ο οποίος  έκανε 1:19.849. Όταν τέλειωσε ο αγώνας η επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο χρόνος του Verstappen διαγράφεται, επειδή πάτησε εκτός πίστας στη στροφή 14. Έτσι τον έναν επιπλέον βαθμό κέρδισε ο Bottas που είχε κάνει  1:19.865.

Ο Hamilton έκανε τις νίκες του 97, ανέβασε τους βαθμούς του στο πρωτάθλημα στους 69 ενώ πίσω βρίσκεται ο Verstappen με 61. Στην 3η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Norris με 32 βαθμούς.