ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στην… έδρα του

Το τι έγινε στις κερκίδες της πίστας του Zandvoort όταν ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull κέρδισε την Pole Position δεν περιγράφεται. Ο Max Verstappen με χρόνο 1.08.885 δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν αντίπαλό του να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην εκκίνηση. Και δικαιολογημένα αποθεώθηκε. Οι δοκιμές έγιναν με καλό καιρό και με σχετικά καλή θερμοκρασία στο οδόστρωμα.

Το Grand Prix της Ολλανδίας επέστρεψε μετά από 36 χρόνια. Η πίστα του Zandvoort είναι μεν ανακαινισμένη αλλά θεωρείται παλιάς κοπής. Οι στροφές «3 και 14» έχουν τροποποιηθεί και έχουν αποκτήσει κλίση για καλύτερα κρατήματα.

Ο Ολλανδός έχοντας στο πλευρό του, τους χιλιάδες συμπατριώτες του,πού πήγαν στην πίστα για να τον αποθεώσουν, τους αποζημίωσε με το παραπάνω. Όλα τα «πέταλα» στην πίστα ήταν γεμάτο θεατές στα χρώματα της ομάδος του Verstappen.

Ο Max Verstappen που θέλει και αυτός νίκη έχει τρία αβαντάζ.

Το πρώτο είναι ότι είναι εξαιρετικά γρήγορος.

Το δεύτερο είναι ότι το μονοθέσιο του δείχνει πιο δυνατό από αυτό της Mercedes.

Το τρίτο και πιο βασικό είναι ότι ο αγώνας γίνεται στην έδρα του Max Verstappen.

Στον αγώνα της Κυριακής δεν θα δούμε τον Kimi Raikkonen αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Με ειδική πτήση και ιδιωτικό αεροπλάνο ο Raikkonen κατάφερε να πάρει άδεια προκειμένου να πάει στο σπίτι του για να περάσει το στάδιο της ανάρρωσης.

Τη θέση του Raikkonen στην ιταλική ομάδα πήρε ο Robert Kubica. O Πολωνός είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας.Φέτος έχει οδηγήσει την Alfa Romeo C41 τρεις φορές, στις ελεύθερες δοκιμές για το Γκραν Πρι Ισπανίας,Στυρίας και Ουγγαρίας.

Άτυχος ήταν ο George Russell (Williams) ο οποίος οδηγώντας στο όριο έχασε την πρόσφυση και κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες. Αμέσως βγήκε η κόκκινη σημαία προκειμένου να καθαρίσει η πίστα.

Λίγα λεπτά μετά στο Q2 και ο δεύτερος πιλότος της Williams ο Nicholas Latifi σε μια ανοικτή δεξιά στροφή βγήκε από την πίστα. Και οι δύο οδηγοί της Williams ήταν εκτός του Q3 και από ότι φαίνεται οι μηχανικοί της Williams θα έχουν αρκετή δουλειά.

Η σειρά μετά το Q2 ήταν Verstappen,Leclerc,Casly, Hamilton, Bottas.

Στο Q3 ο Vertsappen με έναν εκπληκτικό χρόνο (1.08.885) κέρδισε την Pole Position και αύριο ξεκινάει πρώτος τον αγώνα ενός έδρας.