ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο «περίπατος» του Max Verstappen στο GP της Στυρίας

Τελικά αποδείχθηκε ότι η RedBull δεν πιάνεται. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton έκανε ότι ήταν δυνατόν να κάνει. Είναι έμπειρος, ικανότατος και ο πιο γρήγορος οδηγός της F1. Ωστόσο δεν κατάφερε όχι μόνο να νικήσει αλλά ούτε καν  να πλησιάσει τον Max Verstappen ο οποίος έκανε έναν αγώνα χωρίς να νιώθει την «ανάσα» του Βρετανού που ήταν +35.743 πίσω του.

Η πρώτη τριάδα των νικητών έκλεισε με τους Verstappen, Hamilton, Bottas. Το βάθρο των νικητών οι Hamilton, Verstappen και Bottas μοιράζονται για 17η φορά. Και είναι ίσως η μοναδική τριάδα που έχει ανέβει μαζί τόσες φορές.

Στον αγώνα

Η Mercedes αποδείχθηκε πιο αργή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο «ιπτάμενος»  Ολλανδός έκανε τον καλύτερο χρόνο στα ανεπίσημα δοκιμαστικά, τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα. Το μονοθέσιο της Red Bull Racing είναι ξεκάθαρα πιο γρήγορο από αυτό της Mercedes.

Κάποιοι έδωσαν μια δικαιολογία ότι η πίστα που έγινε το GP της Στυρίας είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της Red Bull αφού η εργοστασιακή ομάδα χρησιμοποιεί αποκλειστικά την πίστα της Αυστρίας για τις δικές της δοκιμές.

Ο Verstappen ξεκίνησε για 2ο συνεχόμενο GP από την pole position. Η πίστα έχει μήκος  4.318 χλμ. και 10 στροφές. Είναι όμορφα σχεδιασμένη, με υψηλές ταχύτητες και οι προσπεράσεις είναι δύσκολες.

Κανονικά πίσω από τον Ολλανδό έπρεπε να είχε ξεκινήσει ο Bottas αλλά τιμωρήθηκε για ένα τετακε που έκανε στα πίτς στα δοκιμαστικά. Με την ποινή 3 θέσεων από την 2η θέση ξεκίνησε 5ος. Η RBR γνωρίζει ότι είναι ταχύτερη από την γερμανική ομάδα και ο τιμ μάνατζερ δεν διστάζει να ρισκάρει.

Πίσω από τον Bottas, στην 4η θέση τερμάτισε ο Lando Norris και ακολούθησαν οι Carlos Sainz και Charles Leclerc και οι δυο με Ferrari.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 4 Ιουλίου σε μία εβδομάδα στην ίδια πίστα και αυτή τη φορά θα είναι επίσημα το Αυστριακό Grand Prix.

Αναλυτικά η κατάταξη στο GP της Στυρίας