ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ποια χρώματα αυτοκινήτων «τραβάνε» περισσότερες… κουτσουλιές;

Υπάρχει τρόπος να περιορίσεις τις κουτσουλιές. Και δεν είναι άλλος… από το να μην διαλέξεις συγκεκριμένα χρώματα αυτοκινήτου.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχει μελέτη για τα χρώματα των αυτοκινήτων που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κουτσουλιές των περιστεριών!

Κολοκύθα… γίγαντας στην Θεσσαλονίκη! Θα πάθετε πλάκα…

Γιατί το σαμπουάν παίρνει άσπρο χρώμα;

Πρόκειται για διαδικτυακή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από βρετανικη εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών μεταφορών. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.140 αυτοκινήτων, με σκοπό να καταλήξει ποια από αυτά συνήθως προσελκύουν τα πτηνά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2012 όμως είναι πάντα επίκαιρη, το 18% των αυτοκινήτων που προτιμούν τα περιστέρια για να αφήνουν τις κουτσουλιές τους είναι κόκκινα. Με ποσοστό 14% ακολουθούν τα οχήματα χρώματος μπλε, ενώ τα πράσινα αυτοκίνητα φαίνεται πως είναι η ιδανική λύση για περισσότερη καθαριότητα μιας και μόνο το 1% προσέλκυε τα πτηνά.

Μάλιστα. σύμφωνα με το Top Gear όσοι θέλουν να καλύπτονται οπτικά οι ακαθαρσίες, να μη φαίνονται δηλαδή εύκολα με το μάτι είναι καλό να επιλέγουν χρώματα όπως το ασημί, το γκρι και γενικά ανοιχτά χρώματα.

Το μαύρο και το κόκκινο είναι οι χειρότερες επιλογές. Οι συμβουλές αυτές ισχύουν και για τις γρατζουνιές: σε ένα μαύρο αμάξι, υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι πολύ πιο εύκολα ορατές.