ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρώτη pole position της καριέρας του για τον Σαρλ Λεκλέρκ- Πανηγύρια στη Ferrari

Αυτή την ανατροπή δεν μπορούσε να τη φανταστεί ο Λούις Χάμιλτον. Και όμως  έγινε στα δοκιμαστικά του Γκραν Πρί στο Μπαχρέιν. Το ρεκόρ πίστας το κατείχε το 2018 ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Χάμιλτον θέλησε να κερδίσει αυτό το ρεκόρ. Όμως ο νεαρός Σαρλ Λεκλέρκ είχε άλλα σχέδια. Και ενώ στο πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς στη Μελβούρνη της Αυστραλίας  η  Ferrari με τους Φέτελ και Λεκλέρκ δεν στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της, τώρα με την pole position , τα χαμόγελα επέστρεψαν.

Ο αγώνας σήμερα ξεκινάει στις 18.10 ( έχουμε ίδια ώρα με το Μπαχρέιν) και αναμένετε να δούμε φοβερό αγώνα. Έναν αγώνα υπό το φως των προβολέων σε μια πίστα στη έρημο. Είναι ένας  από τους τρεις αγώνες της F1 που γίνεται βράδυ. Έτσι προστατεύονται όλοι οι εμπλεκόμενοι από τις υψηλές θερμοκρασίες  της ημέρας.  Το βράδυ η θερμοκρασία οδοστρώματος μειώνεται αισθητά και χρειάζεται  προσοχή στην επιλογή ελαστικών.

Η  επιφάνεια της πίστας στο Μπαχρέιν είναι εξαιρετικά τραχειά. Στην κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε Βρετανικός γρανίτης: Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επελέγησαν οι τρεις πιο σκληρές γόμες. Πέρυσι στο Μπαχρέιν, ο νικητής πραγματοποίησε μια αλλαγή, μολονότι οι περισσότεροι οδηγοί σταμάτησαν δυο φορές. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μάχη στρατηγικής υψηλού επιπέδου, αρκετοί οδηγοί συμπλήρωσαν πολλούς γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών. Στην πίστα του  Μπαχρέιν παίζει σημαντικό ρόλο η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η ελκτική πρόσφυση. Δεν παίζουν τόσο ρόλο οι γρήγορες καμπές. Κύριο ρόλο παίζει η  φθορά των πίσω ελαστικών. Είναι σημαντικό να προσέχουν οι οδηγοί τα πίσω ελαστικά τους. Διαθέσιμες θα είναι οι τρεις πιο σκληρές γόμες στην γκάμα της Pirelli (C1, C2 και C3) που αντιστοιχούν σε σκληρή, μέση και μαλακή επιλογή, με τα συνήθη για φέτος χρώματα: Λευκό, κίτρινο, κόκκινο. Η στρατηγική της κάθε ομάδας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Στα δοκιμαστικά εκτός από τον Φέτελ, στην πίστα άργησε να βγει και ο Φερστάπεν  ο οποίος είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα . Τελικά ο Ολλανδός έκανε την προσπάθειά του και πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση.

Στη γραμμή εκκίνησης θα δούμε δυο Ferrari. Πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρκ ξεκινάει ο Φέτελ. Στη 3η θέση είναι ο Χάμιλτον και στη τέταρτη ο Μπότας.