ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Συντήρηση αυτοκινήτου μετά το χειμώνα

Ο χειμώνας που μας πέρασε άφησε κατάλοιπα πάνω στο αυτοκίνητό μας, τα οποία εμείς θα πρέπει να διώξουμε, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον σοβαρά προβλήματα με την αξιοπιστία του. 
Προφύλαξη από τη διάβρωση του αμαξώματος
Οι χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα τους μήνες που πέρασαν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να έχουν κινηθεί πάνω σε αλάτι. Έτσι, για όσους ισχύει αυτό, θα πρέπει να κάνουν ένα προσεκτικό καθαρισμό στο όχημά τους. Κατά τη διάρκεια του εξωτερικού πλυσίματος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στους αρμούς κάθε τμήματος λαμαρίνας ή πλαστικού, αλλά και στους θόλους, όπου συσσωρεύονται οι περισσότερες ποσότητες άλατος. Αρκετά πιο εύκολη θα κάνει την κατάσταση ένα μηχάνημα πλύσης, το οποίο εκτοξεύει το νερό με πίεση. Αν και σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν μόνωση στο πάτωμα, κάτω από το αυτοκίνητο, καλό θα είναι να γίνει και εκεί ένα επιπλέον πλύσιμο. 
Περιποίηση καμπίνας
Με τα πέλματα των παπουτσιών μας μεταφέρουμε όλα τα νερά στις προστατευτικές μοκέτες του αυτοκινήτου μας. Πιθανότατα τα νερά αυτά να περιέχουν και ποσότητα άλατος που χρησιμοποιείται στο δρόμο. Έτσι εμείς θα πρέπει να αφαιρέσουμε τις μοκέτες αυτές και να τις πλύνουμε με τη βοήθεια μίας βούρτσας, χρησιμοποιώντας υγρό απορρυπαντικό. Ακόμη ένα σημαντικό τμήμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο θα πρέπει να καθαρίσουμε, είναι το σύστημα του κλιματισμού. Στα τούνελ των αεραγωγών μπορεί να έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μικροοργανισμοί, οι οποίοι δημιουργούν έντονη δυσοσμία, που επηρεάζει ελαφρώς το αναπνευστικό σύστημα των επιβατών. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά χημικά προϊόντα σε μορφή σπρέι, τα οποία απολυμαίνουν το σύστημα αυτό. Επίσης, εκτός από τον παραπάνω καθαρισμό, θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το φίλτρο καμπίνας του αυτοκινήτου μας, ώστε να έχουμε αποδοτική κατακράτηση της γύρης, ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης που υπάρχει έξαρση.

autotriti.gr