ΔΙΕΘΝΗ

10χρονη έσωσε την τρίχρονη αδερφή της από πνιγμό σε πισίνα

Ένα κοριτσάκι 10 ετών έσωσε την τρίχρονη αδερφή του από πνιγμό σε πισίνα.

Οι δύο αδερφές κολυμπούσαν σε πισίνα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ. Όταν ξαφνικά η τριών ετών Κάλι Ντάλις πήδηξε στο νερό και βρέθηκε με το κεφάλι προς τα κάτω.

Η μικρή μετά από μάταιες προσπάθειες να μείνει στην επιφάνεια, άρχισε να βυθίζεται. Ευτυχώς, η μεγάλη της αδερφή αντιλήφθηκε άμεσα τι συνέβη και έτρεξε να τη σώσει.

Η συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, από τις κάμερες ασφαλείας.

Η 10χρονη κατάφερε να βγάλει την Κάλι από το νερό, όμως χωρίς τις αισθήσεις της. Τότε άρχισε να επιχειρεί να της δώσει το φιλί της ζωής, παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε πώς.

«Ήταν πολύ βαριά και χρειάστηκε να την τραβήξω από τα μαλλιά, μετά τη σήκωσα από τη μέση και την τράβηξα», δήλωσε αργότερα η αδερφή – σωτήρας της τρίχρονης.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, εργαζόμενος που βρισκόταν κοντά στο σημείο, ξεκίνησε τεχνητή αναπνοή στο παιδί.

Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την άμεση δράση και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο αστυνομικός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, το οποίο για περίπου 10 λεπτά ήταν αναίσθητο, σύμφωνα με όσα έγραψε η μητέρα της στο Facebook αργότερα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και την κράτησαν για δύο εβδομάδες στην εντατική.

Σήμερα, είναι καλά στην υγεία της.