ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΔΙΕΘΝΗ

3000 ευρώ γιατί έκρυβε με το χέρι την πινακίδα της μοτοσικλέτας του! (ΦΩΤΟ)

Αποφάσισε να κρύψει με το χέρι τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας του και τώρα θα το πληρώσει ακριβά!

Ο λόγος για μοτοσικλετιστή από την Ισπανία, ο οποίος θεώρησε ότι θα μπορούσε να «κοροϊδέψει» με αυτόν τον τρόπο μια κάμερα ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο BV-1248 κοντά στη Βαρκελώνη.

Όμως τελικά τιμωρήθηκε με πρόστιμα συνολικού ύψους 3.340 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως δημοσίευσε στο Twitter η Τροχαία της Καταλονίας, ο εν λόγω αναβάτης εισήλθε στο στόχαστρό της, όταν μία κάμερα ταχύτητας κατέγραψε τη στιγμή που αυτός περνούσε μπροστά από το ηλεκτρονικό μέσο καταγραφής παραβάσεων έχοντας τοποθετημένο το αριστερό του χέρι στην πινακίδα.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση, ο αναβάτης επανέλαβε τη συγκεκριμένη ενέργεια και άλλες φορές -το διάστημα μεταξύ 16 Μαρτίου και 5 Μαΐου-, όντας βέβαιος πως με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, περνώντας απαρατήρητος από τη συγκεκριμένη κάμερα.

Υπολόγιζε, ωστόσο, δίχως το εξειδικευμένο προσωπικό της Τροχαίας, το οποίο κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης του συλλεχθέντος φωτογραφικού υλικού κατάφερε να αναγνωρίσει τη μοτοσικλέτα και να καταλήξει στον ιδιοκτήτη της.

Στον τελευταίο επιβλήθηκαν συνολικά 13 πρόστιμα για υπερβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ όπως αποδείχθηκε οι πινακίδες δεν είχαν τις σωστές διαστάσεις.

Το τελικό ποσό έφτασε τα 3.340 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.100 αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 1.040 ευρώ για απόκρυψη της πινακίδας κυκλοφορίας και 200 ευρώ για τοποθέτηση πινακίδας μη κανονικών διαστάσεων.

πηγή φωτογραφίας carandmotor.gr