ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

«Αχτίδα» αισιοδοξίας από Ιταλία και Γαλλία!

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 178.972, οι νεκροί έφτασαν τους 23.660, ενώ 47.055 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώνεται σημαντικά (444 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 49 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι θεραπευμένοι είναι 72 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, όμως, προς το παρόν δεν εννοεί να δώσει «πράσινο φως» στην μαζική επαναλειτουργία επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών πριν από τις 4 Μαΐου, λόγω και του ότι σε πόλεις όπως το Μιλάνο και το Τορίνο, τα νέα κρούσματα δεν έχουν ακόμη περιοριστεί με ουσιαστικό τρόπο.

Αισιόδοξα μηνύματα στη Γαλλία από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η ασθένεια παρουσιάζει «ήπια πτώση» νέων κρουσμάτων σύμφωνα με τις Αρχές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν, που απευθύνθηκε στον γαλλικό λαό μαζί μα τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ, ανακοίνωσε 395 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ενώ το  Σάββατο ανακοινώθηκαν 642 νέοι θάνατοι. Συνολικά, η Γαλλία μετρά 19.718 νεκρούς από την 1η Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα.

Σήμερα, 30.610 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ από αυτούς 5.744 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των βαριά ασθενών στη Γαλλία μειώνεται σταθερά, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ξεπερνά τους 7.000 πριν από δέκα ημέρες.