ΔΙΕΘΝΗ

Άφησαν γουρουνοκεφαλή σε εκλογικό κέντρο της Μέρκελ – Τι έγραφαν σε σημείωμα

Μια γουρουνοκεφαλή συνοδευόμενη από ένα «προσβλητικό σημείωμα» βρέθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στην περιφέρεια όπου εκλέγεται τα τελευταία 26 χρόνια, στη βορειοανατολική Γερμανία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.

 

 

Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία είδαν το κομμένο κεφάλι γύρω στις 5.40 το πρωί, έξω από το γραφείο της Μέρκελ στο Στράλσουντ.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νοϊμπράντεμπουργκ αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή διευκρίνιση για το περιεχόμενο του σημειώματος και περιορίστηκε μόνο να επιβεβαιώσει ότι πράγματι απευθυνόταν στην καγκελάριο.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για την πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα, από το καλοκαίρι του 2015. Η δημοτικότητά της μάλιστα επλήγη μετά την άφιξη στη Γερμανία περισσότερων από 1 εκατομμυρίο προσφύγων πέρσι.

Εν τω μεταξύ, κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία σημειώθηκε από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας (BKA), Χόλγκερ Μουνχ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

«Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η αύξηση των κρουσμάτων βίας», υπογράμμισε ο Μουνχ. «Φέτος, είχαμε ήδη 45 εμπρησμούς», αποκάλυψε.

Το 2015, τη χρονιά που έφτασαν στη Γερμανία περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώθηκαν 92 εμπρησμοί σε εστίες όπου διαμένουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα. Το 2014 οι εμπρησμοί στα κέντρα αυτά ήταν μόλις 6, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η BKA στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Οι δράστες αυτών των εγκληματικών ενεργειών είναι στην πλειονότητά τους άνδρες και περίπου το 80% προέρχονται από την περιοχή όπου διαπράττεται το έγκλημα», συνέχισε.

Ο Μουνχ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τα αυξανόμενα φαινόμενα λεκτικής βίας μέσω του διαδικτύου σε βάρος των προσφύγων.

Στη Γερμανία, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, απενεργοποίησαν τη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες σε θέματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες λόγω των υβριστικών μηνυμάτων που δέχονταν από τους χρήστες.