ΔΙΕΘΝΗ

Αιματοκύλισμα στη ΓΑΖΑ. Οργή της Διεθνούς Κοινότητας για τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ

BsxZiV0CYAEm09-.jpg+large

Την απογοήτευσή του για την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση μέσω του στρατού στη σύγκρουση αυτή», είπε. «Λυπούμαι γιατί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τόσο από την πλευρά μου όσο και από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας, μία ήδη επικίνδυνη διαμάχη έχει κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε.

Ο Μπαν Κι-Μουν έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση του Ισραήλ να «κάνει περισσότερα» ώστε να αποτρέψει την απώλεια αθώων ζωών. «Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, υπήρξαν πολλά περιστατικά στα οποία άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της φρικτής δολοφονίας των τεσσάρων μικρών αγοριών σε παραλία στην πόλη της Γάζας», είπε.

Israel-Gaza1

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε την Πέμπτη εντολή στον στρατό της χώρας του να αρχίσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ στόχος της επίθεσης θα είναι στρατιωτικές τοποθεσίες της Χαμάς και ειδικότερα τις σήραγγες που οδηγούν τους τρομοκράτες, όπως είπε, από τη Γάζα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις του πεζικού, τεθωρακισμένα, σώμα του μηχανικού, το πυροβολικό, ενώ θα υπάρχει συνδρομή από την αεροπορία και το ναυτικό.

«Προειδοποιούμε τον Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας απερίσκεπτης πράξης», δήλωσε από την πλευρά του με αφορμή την έναρξη της επιχείρησης ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Πηγή: ΑΠΕ -DEGENCENET