ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία στην Κίνα ανησυχία στην Ιαπωνία

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού το 24ωρο που ήρθη το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, όμως τα κρούσματα που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν «εισαγόμενα» αυξήθηκαν, ενώ το Πεκίνο εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της αναζωπύρωσης της εξάπλωσης. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 67 νέα κρούσματα, από 47 την προηγουμένη, σε όλες τις περιπτώσεις άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε έτσι στα 81.285. Παράλληλα καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να ανέρχεται πλέον σε 3.287.

Οι υγειονομικές αρχές στη Νότια Κορέα κατέγραψαν 104 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να φθάνει πλέον τους 9.241. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε κατά 5, με τους ασθενείς που υπέκυψαν στη χώρα της Ασίας που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα μετά την ηπειρωτική Κίνα να ανέρχονται πλέον σε 131.

Στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συστήσει κλιμάκιο διαχείρισης της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς στο Τόκιο έχει παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα. Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατίθενται για το 2021 στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, η κυβέρνηση καταγράφει άνοδο των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πανδημία του κορωνοϊού θεωρείται πως έχει ήδη μεγεθύνει τον κίνδυνο η ιαπωνική οικονομία να εισέλθει σε ύφεση.