ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Αισιόδοξοι οι Κινέζοι πως το νέο κύμα κορωνοϊού πλησιάζει στο τέλος του!

Οι αρχές στην Κίνα διαβεβαιώνουν πως το τρέχον κύμα μολύνσεων και νοσήσεων από τον κορωνοϊό πλησιάζει στο τέλος του, ενώ, όπως σημειώνουν, δεν διαπιστώνεται αξιοσημείωτη αύξηση των περιπτώσεων μετά τους εορτασμούς του νέου σεληνιακού έτους.

Ο αριθμός των ανθρώπων με σοβαρή μορφή της COVID-19 και των θανάτων εξαιτίας της ασθένειας βρίσκεται σε πτώση, διαβεβαίωσαν οι κινεζικές αρχές σε έκθεσή τους που φέρει ημερομηνία της περασμένης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν με προσοχή πώς εξελίσσεται η κατάσταση όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού στην Κίνα και θα χειριστούν «με ευελιξία» τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα.

Η δήλωση αυτή καταγράφεται την επομένη της ανακοίνωσης της πρεσβείας της Κίνας στην Ιαπωνία πως ξανάρχισαν να χορηγούνται βίζες σε όσους ταξιδιώτες από το αρχιπέλαγος έχουν σκοπό να την επισκεφθούν.

Η Κίνα είχε αναστείλει τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου σε πολίτες της Ιαπωνίας, μετά την απόφαση που έλαβε το Τόκιο να κάνει αυστηρότερους τους ελέγχους για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.