ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Αν είναι δυνατόν! Εμβολίασαν παιδιά κάτω των 12 ετών με λάθος σκεύασμα στη Γερμανία!

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες γονέων για σοβαρό λάθος εμβολιαστικού κέντρου στην γερμανική πόλη Όλπε του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, το οποίο εμβολίασε παιδιά με το ενέσιμο σκεύασμα Moderna, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από την Ε.Ε. για τη χρήση του σε παιδιά.

Οπως αναφέρει το περιοδικό Focus, το κέντρο εμβολιασμού της περιοχής Όλπε στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, εμβολίασε χθες αρκετά παιδιά με το εμβόλιο της Moderna. Οι γονείς των παιδιών ενημερώθηκαν άμεσα για το λάθος και, όπως ήταν φυσικό, επικράτησε αναστάτωση.

«Τα παιδιά που έκαναν το εμβόλιο της Moderna δεν παρουσίασαν παρενέργειες», όπως ανέφεραν οι γονείς, οι οποίοι όμως κατήγγειλαν στο γεγονός. «Ο αριθμός των παιδιών που εμβολιάστηκαν με Μoderna δεν αποκαλύφθηκε», υποστηρίζει το περιοδικό Spiegel.

To θέμα πάντως διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διευκρινιστεί πώς έγινε το λάθος και αν ευθύνονται συγκεκριμένα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Ε.Ε, τo εμβόλιο των Pfizer /BioNTech είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που προορίζεται για χρήση σε παιδιά κάτω των δώδεκα ετών.

Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μόνο το ένα τρίτο της δόσης του εμβολίου που προορίζεται για ενήλικες. Η δεύτερη δόση του εμβολίου πρέπει να γίνεται στις τρεις εβδομάδες.