ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Ανησυχία στη Βρετανία – Σχεδόν 850 κρούσματα σε μια μέρα! Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις Βρετανικές αρχές η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς χθες καταγράφηκαν 846 νέα κρούσματα, σημειώνοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δείχνουν ότι το ημερήσιο σύνολο ήταν τελευταία υψηλότερο στις 28 Ιουνίου, με 901 νέα κρούσματα. Η έξαρση, κυρίως στις βόρειες περιοχές, φέρνει και νέα μέτρα περιορισμού, καθώς Μάντσεστερ, Λιντς και άλλες πόλεις, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, απηχώντας μια απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα σήμερα η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας.

«Στοιχεία του Κοινού Κέντρου Βιοασφάλειας και Δημόσιας Υγείας δείχνουν σημαντική αλλαγή και στο επίπεδο και στον ρυθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λουξεμβούργο», ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από σήμερα σε όλη τη χώρα.