ΔΙΕΘΝΗ

«Αντεπίθεση» Ρακέτε με αγωγή!

Η Καρόλα Ρακέτε, η Γερμανίδα καπετάνισσα του Sea Watch που «έσπασε» τον ιταλικό αποκλεισμό και οδήγησε το πλοίο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, «λυτρώνοντας» έτσι τους δεκάδες μετανάστες που βρίσκονταν εν πλω επί δυο περίπου εβδομάδες, περνά στην αντεπίθεση, καθώς θα καταθέσει αγωγή εναντίον του Ιταλού Υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Ματέο Σαλβίνι»ανέφερε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή της και συνέχισε: «Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Ρακέτε τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Σαλβίνι. Με την αγωγή αυτή, η Κάρολα θέλει να στείλει ένα μήνυμα, πως όταν κάποιοι «πονέσουν» στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος», λέει ο δικηγόρος της.

Σε ότι αφορά στην κατάσταση της καπετάνισσας, ο δικηγόρος της ανέφερε πως βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση για το «έγκλημά» της να αντισταθεί στις δημόσιες ιταλικές Αρχές. «Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Κάρολα είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται» συμπλήρωσε.