ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Αντιεμβολιαστές απειλούσαν τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Σαξονίας!

Επιχείρηση στη Δρέσδη, καθώς αντιεμβολιαστές, έκαναν αναρτήσεις που απειλούσαν τον πρωθυπουργό της Σαξονίας, έκαναν οι γερμανικές αρχές.

Η επιχείρηση αυτή, που διεξήχθη σε πολλά σημεία στη Δρέσδη, πραγματοποιήθηκε αφού δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF διείσδυσαν στο κρυπτογραφημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram στο οποίο κάποιοι είχαν αναρτήσει απειλές για τη ζωή του Μίχαελ Κρέτσμερ, πρωθυπουργού της Σαξονίας, που τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19.

«Οι αναρτήσεις κάποιων μελών της ομάδας άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να έχουν στην κατοχή τους πραγματικά όπλα και βαλλίστρες», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η γερμανική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα μία ημέρα μετά τη μετάδοση στις 7 Δεκεμβρίου εκπομπής, η οποία αποκάλυψε το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτής της ομάδας στο Telegram, που έχει περίπου 100 μέλη «τα οποία συνδέει η αντίθεσή τους στα εμβόλια κατά της covid-19, στο κράτος και την τρέχουσα υγειονομική πολιτική», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Με ηχητικά μηνύματα μέλη της ομάδας αυτής ζητούσαν να αντιταχθούν, «αν είναι απαραίτητο και με όπλα», στα υφιστάμενα μέτρα, έχοντας στόχο κυρίως πολιτικούς και τον Κρέτσμερ συγκεκριμένα.

Η γερμανική δικαιοσύνη εκτίμησε ότι «προετοιμάζεται ένα σοβαρό, βίαιο έγκλημα εναντίον του κράτους», εξήγησε στο Twitter η αστυνομία της Σαξονίας.