ΔΙΕΘΝΗ

Απειλεί με αντίποινα ο Πούτιν μετά τις επιθέσεις με drones στη Μόσχα

Για τρομοκρατική ενέργεια του Κιέβου με στόχο να εκφοβίσει τους Ρώσους πολίτες έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις επιθέσεις με drones στην Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι το Κίεβο επικεντρώνει σε «πολιτικούς στόχους» και ότι η αεράμυνα της πρωτεύουσας θα ενισχυθεί. Είπε επίσης ότι τα συστήματα αποτροπής «λειτούργησαν ικανοποιητικά».

Ο Βλ. Πούτιν απείλησε με αντίποινα, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Ουκρανίας θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ηγεσία της χώρας τους ωθεί τη Ρωσία να απαντήσει.

Είπε ακόμη ότι δεν ήταν η Ρωσία που εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατηγορώντας και πάλι για επεκτατική πολιτική το ΝΑΤΟ.

Δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν αναπόφευκτος.

Σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε πως το Κίεβο εμπλέκεται άμεσα στην επίθεση, αλλά δήλωσε πως η Ουκρανία χαίρεται παρακολουθώντας τα γεγονότα και προέβλεψε αύξηση των επιθέσεων αυτών.

Αυτή η σπάνια επίθεση ακολουθεί μια παρόμοια με drones στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να σκοτωθεί κι άλλοι τρεις να τραυματιστούν, όταν συντρίμμια εναέριου «στόχου» που καταρρίφθηκε κατέπεσαν σε πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά. Μία ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.