ΔΙΕΘΝΗ

Aπειλεί με χτύπημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις το Ιράν, αν επιτεθεί το Ισραήλ

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για την απάντηση του Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις του Ιράν, με τη συμβολή της Δύσης προς την αποκλιμάκωση, ωστόσο, να φαίνεται -μέχρι στιγμής- καθοριστική.

Ιράν και Ισραήλ, πάντως, εξαπολύουν εκατέρωθεν απειλές, με το ενδεχόμενο επίθεσης να βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι. Σήμερα, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε για το Ιράν ότι θα μπορούσε να αναθεωρήσει το «πυρηνικό του δόγμα».

«Οι απειλές του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καθιστούν δυνατή την αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και την απόκλιση από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας» δήλωσε ο Αχμάντ Χαγκαλάμπ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς θέλει να αναλάβει δράση εναντίον των πυρηνικών μας κέντρων και εγκαταστάσεων, θα ανταποδώσουμε σίγουρα και κατηγορηματικά με προηγμένους πυραύλους εναντίον των δικών τους πυρηνικών εγκαταστάσεων». Ο διοικητής δήλωσε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ έχουν εντοπιστεί, προσθέτοντας ότι «τα χέρια μας είναι στη σκανδάλη».

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά της επίθεσης του Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 13 Απριλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο συγκρότημα της πρεσβείας του στη Δαμασκό.