ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές Μπαγίς σε Ελλάδα για φράκτη Έβρο:«Έπρεπε να πάρετε μάθημα από Κύπρο»

«Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να χτίσει το τείχος της όπου επιθυμεί, εκτός από τα σύνορα με την Τουρκία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Eυρώπης της Τουρκίας και νυν πρεσβευτής στην Τσεχία Εγκεμέν Μπαγίς.

«Οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί μία αντίδραση». «Και αν δεν τους νοιάζει η αντίδραση τότε ας το προσπαθήσουν».

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις ο Μπαγίς είπε πως αν η Ελλάδα επιθυμεί έξτρα έξτρα φράχτες για να προστατεύσει τα σύνορα, θα έπρεπε και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε αυτό.

«Αν όμως ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιμένει να δρα μονόπλευρα, τότε θα υπάρξουν συνέπειες από τις αντιδράσεις της μονόπλευρης συμπεριφοράς».

Κληθείς ι είδους αντίδραση θα μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα «Ας χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους προς το παρών. Νομίζω πως η πρωτεύουσα μου η Άγκυρα ήδη διαθέτει έτοιμο σχέδιο B σχέδιο Γ και σχέδιο Δ. Ο πιο απλός τρόπος όμως είναι ο πρώτος. Στον οποίο οι δύο πλευρές, οι δύο γείτονες και σύμμαχοι, συναντώνται, κάνουν διάγνωση του προβλήματος και βρίσκουν την καλύτερη λύση για να λύσουν το πρόβλημα.

Υπήρξαμε πάντοτε πολύ συνεργάσιμοι με τους γείτονές μας. Για όσο βέβαια και αυτοί επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας. Νομίζω πως αυτό που συνέβη στην Κύπρο θα έπρεπε να τους είχε διδάξει ένα μάθημα. Αν δράσουν μονόπλευρα τότε και εμείς θα δράσουμε μονόπλευρα».

Καταληκτικά και με ειρωνικό ύφος ο Μπαγίς είπε« Οι Έλληνες πάντα κάνουν το σωστό αφού εξετάσουν όλες τις άλλες επιλογές τους , όπως εκανε η Τουρκία στο παρελθόν.

«Μακροπρόθεσμα είναι προς το συμφέρον και των δυο πλευρών να έχουνε ένα εποικοδομητικό διάλογο», είπε.

sigmalive.com