ΔΙΕΘΝΗ

Απέλυσαν την οικιακή βοηθό μόλις έμαθαν πως έχει καρκίνο!

Τουλάχιστον απάνθρωπο ήταν αυτό που έκαναν οι εργοδότες οικιακής βοηθού στο Χονγκ Κονγκ, την οποία απέλυσαν επειδή είχε καρκίνο!

Οι εργοδότες απέλυσαν την Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό, αφού διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, στερώντας της κατ’αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και της έδωσαν αποζημίωση ενός ποσού που αντιστοιχεί σε 3.300 ευρώ, σε φιλικό διακανονισμό που έκανε ενώπιον δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ.

Ανύπαντρη μητέρα 5 παιδιών, η Μπέιμπι Τζέιν Άλας διεγνώσθη σε ηλικία 38 ετών ότι πάσχει από καρκίνο της μήτρας στο τρίτο στάδιο. Η οικογένεια στην οποία δούλευε της έδωσε επιστολή απόλυσης, στην οποία επικαλείτο ως λόγο τον καρκίνο, το οποίο σήμαινε ταυτοχρόνως ότι εξανεμιζόταν κάθε ελπίδα κάλυψης των ιατρικών της εξόδων.

Επίσης την περίοδο που υποβαλλόταν σε ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία, η 38χρονη όφειλε να ζητήσει να δοθεί παράταση στην άδεια διαμονής της  ώστε να μπορέσει να παραμείνει στο Χονγκ Κονγκ, καθώς από το έγγραφο της απόλυσής της φαινόταν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή σε διάστημα 15 ημερών.