ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτη αποκάλυψη! Ο Τραμπ πλήρωνε φόρο… 750 δολάρια!

Με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταφέρει τουλάχιστον σε 10 από τα τελευταία 15 χρόνια, να μην πληρώσει φόρους, ενώ την χρονιά που κέρδισε την προεδρία, πλήρωσε μόλις 750 δολάρια!

Οι Νew York Times  συγκέντρωσαν όλα τα φορολογικά στοιχεία του Ρεπουμπλικανού από τα τελευταία, τουλάχιστον, είκοσι χρόνια, αποκαλύπτοντας τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και το πως κατάφερε να κάνει τεράστιες διαγραφές χρεών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ πλήρωσε 750 δολάρια σε φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία, αλλά και την επόμενη μετά την επικράτησή του.

«Οι Νιού Γιορκ Τάιμς εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υπόσχεται νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.

Η δικαιολογία για την οποία δεν πλήρωνε φόρους για τουλάχιστον δέκα από τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν πως επειδή δήλωνε ότι έχασε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα έβγαζε.

Την ίδια ώρα, οι NYT αναφέρουν πως στην διάρκεια που παιζόταν το ριάλιτι «The Apprentice», οι συμφωνίες που είχε κάνει για την εκπομπή, έφταναν τα 427,4 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα, πήγαν σε επιχειρήσεις, κυρίως σε εγκαταστάσεις γηπέδων γκολφ.

Δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ, ανέφερε πως τα στοιχεία δεν είναι ακριβή και μάλιστα ζήτησε τα έγγραφα τα οποία διαθέτει η εφημερίδα, κάτι που οι NYT αρνήθηκαν να κάνουν προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πηγή τους.

Ο ίδιος ο Τραμπ έκανε λόγο, όπως συνηθίζει σε περιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων, για «fake news», μόλις ενημερώθηκε για το δημοσίευμα. «Fake news», «πρόκειται για απόλυτα ψευδείς ειδήσεις, απολύτως κατασκευασμένες» επέμεινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

«Πλήρωσα πολλά, και πλήρωσα επίσης φόρους στο εισόδημα σε επίπεδο πολιτείας, η πολιτεία της Νέας Υόρκης φορολογεί πολύ», πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αρνείται πάντα να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις και δίνει δικαστική μάχη για να μην αποκαλυφθούν, τροφοδοτώντας τη σεναριολογία.