ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Απίστευτη εικόνα! Δείτε τι έκαναν κρατούμενοι στις ΗΠΑ για να… κολλήσουν κορωνοϊό – Στόχος τους η αποφυλάκιση (ΦΩΤΟ)

Τον κορωνοϊό βρήκαν ως… μέσο προς την ελευθερία κρατούμενοι σε φυλακή του Λος Άντζελες, οι οποίοι προσπάθησαν να κολλήσουν τον ιό, προκειμένου να αποφυλακιστούν!

Οι κρατούμενοι σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα της κομητείας του Λος Άντζελες έπιναν από το ίδιο ποτήρι με σκοπό να μολύνουν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα να βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό 21 άνθρωποι.

Οι τρόφιμοι στο North County Correctional Facility στο Καστέικ, διακρίνονται σε εικόνες από κάμερες παρακολούθησης να μαζεύονται γύρω μια συσκευή ζεστού νερού, πίνοντάς το ενώ «μύρισαν» και την ίδια προστατευτική μάσκα, σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα.

«Είναι πολύ ενοχλητικό να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα έκαναν κάτι τέτοιο στον εαυτό τους σε μια προσπάθεια να μας αναγκάσουν να απελευθερώσουμε περισσότερους από κράτηση» δήλωσε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα. Οι κρατούμενοι έπιναν ζεστό νερό σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την θερμοκρασία του στόματός τους προτού γίνει έλεγχος της θερμοκρασίας τους», «πρόσθεσε.

Μέσα σε μία εβδομάδα από το βίντεο παρακολούθησης, 21 κρατούμενοι των φυλακών βρέθηκαν θετικοί. «Κάθε τρόφιμος έχει πρόσβαση στη δική του κούπα νερού το οποίο φυλάσσει με ζήλια. Την χρησιμοποιούν για να μαγειρεύουν νουντλς ή να φτιάξουν στιγμιαίο καφέ, για παράδειγμα. Δεν είναι κάτι που μοιράζονται μεταξύ τους και όποιος εφαρμόζει απλούς κανόνες υγιεινής, δεν το κάνει. Έτσι σε αυτό το περιβάλλον, και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι 21 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, καταλαβαίνουμε ποια ήταν η πρόθεσή τους» τόνισε ο σερίφης. Το τμήμα διερευνά πιθανές ποινικές διώξεις για όσους διαδίδουν σκόπιμα τον ιό, πρόσθεσε.

«Κανείς δεν θα παραδεχτεί ότι ‘σκόπιμα προσπάθησε να μολυνθεί’» είπε ο σερίφης. «Νομίζω ότι η συμπεριφορά τους είναι αυτό που τους καταδικάζει». Τα νέα αυτά έρχονται σχεδόν δύο μήνες μετά την απελευθέρωση κάποιων κρατουμένων από την κομητεία του Λος Άντζελες και την μείωση του αριθμού των συλλήψεων στον νομό λόγω ανησυχιών για κορωνοϊό.