ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι ενεργές κάρτες SIM ξεπέρασαν τον παγκόσμιο πληθυσμό

sim

Η ανθρωπότητα έγραψε… ιστορία. Κατάφερε για πρώτη στα χρονικά να διαθέτει περισσότερα ενεργά κινητά τηλέφωνα από όσος είναι ο παγκόσμιο πληθυσμός. Μια περίτρανη απόδειξη για το γεγονός πως τα κινητά τηλέφωνα όχι μόνο μπήκαν στην ζωή μας, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η διεθνής Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, GSMΑ, οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές ξεπέρασαν τα 7,23 δισ. παγκοσμίως, την ώρα που ο πληθυσμος της Γης υπολογίζεται σε 7,2 δισ. ανθρώπους.

Ο μέσος όρος ετήσιας αύξησης των καρτών SIM υπολογίζεται σε 6,10%, ενώ ο αντίστοιχος του ανθρώπινου πληθυσμού σε «μόλις» 1,2%.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς η κινητή τηλεφωνία είναι το φαινόμενο με την μεγαλύτερη επίδραση στην ιστορία. Μέσα σε μόλις τρεις δεκαετίες «εκτοξεύθηκε» από το απόλυτο μηδέν σε αστρονομικούς αριθμούς…

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ενεργών SIM δεν ανταποκρίνεται και στον αριθμό των ενεργών κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, σε κάθε χρήστη αντιστοιχούν κατά μέσο όρο δύο ενεργές κάρτες.

Τέλος, σημειώνεται οτι στην εν λόγω μέτρηση συμπεριλαμβάνονται οι κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται σε συσκευές που επικοινωνούν με άλλες συσκευές -από έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι έξυπνους μετρητές.