ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο! Συνέλαβαν στον «αέρα» τον δημοσιογράφο του CNN!

Η σύνδεση ξεκινά με την περιγραφή των όσων διαδραματίζονται, ενώ λίγο αργότερα αφού ο κάμεραμαν κάνει περιμετρική λήψη, βλέπουμε έναν αστυνομικό να έχει ήδη πάει προς το δημοσιογράφο και να τον κρατάει από το ένα χέρι. Συνεχίζοντας τη μετάδοση, ένας άλλος αστυνομικός που στέκεται δίπλα του τον ενημερώνει ότι συλλαμβάνεται! Η σύλληψη γίνεται σε ζωντανή σύνδεση!

Ο δημοσιογράφος του CNN κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολη μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή, όταν περίπου έξι αστυνομικοί … αμίλητοι, τον περικύκλωσαν.

“Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε”, δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, προτού εξηγήσει ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό συνεργείο είναι δημοσιογράφοι. “Φεύγουμε από τη μέση”, πρόσθεσε. Ενώ τέλος ψύχραιμα ρωτάει για ποιο λόγο τον συλλαμβάνουν.

Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη και απομάκρυνε από το σημείο τον ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες, αφού του έβαλε χειροπέδες, καθώς και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Απολογήθηκε ο κυβερνήτης της Μινεσότα

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα μετά την κατακραυγή ζήτησε συγγνώμη για την σύλληψη του δημοσιογράφου και του συνεργείου του. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του CNN, Jeff Zucker, επικοινώνησε με τον κυβερνήτη Tim Walzο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συλλήψεις προσθέτοντας ότι προφανώς το συνεργείο είχε κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί και είπε ότι προσπαθεί να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατό.