ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη από τον Τούρκο υπ. Υγείας για τα κρούσματα του κορωνοϊού: Υπάρχουν πάνω από…

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν περισσότερα από τα 18 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν δηλωθεί στη χώρα.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν κρούσματα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ είπε ότι είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες 1-2 βδομάδες για την μετάδοση του ιού.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι η απαγόρευση πτήσεων επιβλήθηκε και για άλλες 6 χώρες: Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Ιρλανδία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συνολικά υπάρχει απαγόρευση για 20 χώρες. Ο Τούρκος υπουργός κάλεσε Τούρκους πολίτες που είναι στο εξωτερικό να μην προσπαθήσουν να γυρίσουν στην Τουρκία.

Κλείνουν θέατρα, σινεμά, εστιατόρια και χαμάμ
Κλείνουν σε όλη την Τουρκία θέατρα, τα σινεμά, τα χαμάμ, οι αίθουσες τελετών, γάμων και καφετέριες ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊου, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Επιπλέον θα κλείσουν τα εστιατόρια με μουσική, τα καφενεία, τα ναργιλέ καφε, τα λούνα παρκ οι πισίνες και τα γυμναστήρια.

Οι αρχές της Τουρκίας κατέγραψαν 12 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Σημειώνεται ότι σταματάει και η προσευχή στα τζαμιά και η πρόσβαση στο κοινό λόγω του κορωνοϊού έπειτα από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευτικών υποθέσεων.

Οι αρχές της Τουρκίας κατέγραψαν χθες Κυριακή 12 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα σήμερα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην τουρκική επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα.