ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη-σοκ: Δεν κυβερνά ο Κιμ τη Βόρεια Κορέα!

Μία αποκάλυψη που αλλάζει όλα όσα ξέρουμε για τη Β. Κορέα έρχεται στο φως μετά τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Φήμες, που από το 2013 κυκλοφορούν στη Νότια Κορέα, θέλουν την ετεροθαλή αδελφή του ηγέτη της χώρας, την Κιμ Σολ Σονγκ, 11 χρόνια μεγαλύτερη από τον 33χρονο Κιμ Γιονγκ Ουν, να έχει στα χέρια της τα ηνία της Βόρειας Κορέας. 

Ο Τσεόνγκ Σεόνγκ Τσανγκ, πολιτικός αναλυτής από τη Νότια Κορέα, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο «Koryo» στη Σεούλ, ανέφερε ότι πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν την έγκριση της μεγαλύτερης αδελφής του.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, φαίνεται ότι είναι αλήθεια πως στο σύστημα διακυβέρνησης της Βόρειας Κορέας κάθε απόφαση του αρχηγού του κράτους απαιτεί την έγκριση της μεγαλύτερης αδελφής του», ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης πολιτικός αναλυτής.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik υποστηρίζει ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρώην ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, που απεβίωσε το 2011, επιθυμούσε την διανομή της εξουσίας μεταξύ του γιου του και της μεγαλύτερης κόρης του.

Το 2013 το περιοδικό της Νότιας Κορέας Sisain Weekly έγραφε πως ο Κιμ Γιονγκ Ιλ «είχε υψηλή εκτίμηση στις δυνατότητες της κόρης του, η οποία είχε κάνει σπουδές στον τομέα της πληροφορικής και ακόμα την εμπιστευόταν να διευθύνει πλήρως αυτό τον τομέα στη Βόρεια Κορέα».

Πάντως, ο Κιμ Γιονγκμπόνγκ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Hanzhong, δήλωσε για το θέμα ότι πιστεύει πως η μεγαλύτερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «μια απλή γυναίκα, που σίγουρα δεν λιμοκτονεί επειδή τυγχάνει να είναι η κόρη και η αδελφή των ηγετών της χώρας».