ΔΙΕΘΝΗ

Αρκούδα που απειλείται με εξαφάνιση, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Ιράν!

Ένας άνδρας συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου μιας υπό εξαφάνιση καφέ αρκούδας που περιπλανιόταν σε ένα χωριό στο βορειοδυτικό Ιράν την περασμένη Κυριακή.

Κάτοικοι του Kenazaq, στην επαρχία Ardabil, κυνήγησαν και χτύπησαν το ζώο πριν χρησιμοποιήσουν ένα τρακτέρ για να το ακινητοποιήσουν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Όπως μεταδίδει το BBC, αξιωματούχοι για την προστασία του περιβάλλοντος μετέφεραν την αρκούδα σε κλινική για άγρια ζώα, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Εισαγγελέας καταδίκασε τη φριχτή πράξη και τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι ένα άτομο συνελήφθη, χωρίς να γίνει γνωστό το όνομά του. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπήρξε κάποια αφορμή για την επίθεση των κατοίκων στο ζώο.

Ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων έχει μειωθεί στο Ιράν, με το είδος να θεωρείται απειλούμενο με εξαφάνιση, από το Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης.

Σε άλλο περιστατικό στο Ιράν, που συνέβη επίσης την Κυριακή, πυροβόλησαν και σκότωσαν περσική λεοπάρδαλη, η οποία επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον τραυμάτισε, στην πόλη Γκαεμσάρ, βόρεια της Τεχεράνης.

Το ζώο, το οποίο επίσης απειλείται με εξαφάνιση, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Αξιωματούχοι για την προστασία τους περιβάλλοντος κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν η λεοπάρδαλη μπήκε στην πόλη από το κοντινό δάσος, ή αν την είχαν παράνομα ως κατοικίδιο και απέδρασε.