ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Υποχρεωτική πλέον η μάσκα στα βρετανικά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Αυστηρότερα μέτρα, υπό το φόβο ενός νέου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού παίρνουν οι αρχές της Βρετανίας.

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα σουπερμάρκετ από τις 24 Ιουλίου.

Στους παραβάτες θα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 100 στερλινών (110 ευρώ). Η επιβολή του προστίμου αυτού προβλέπεται ήδη από τις 15 Ιουνίου για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που δεν φορούν μάσκα.

Πριν από την ημερομηνία αυτή ίσχυε μόνον σύσταση για την χρήση μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους. «Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι η χρήση μάσκας σε έναν κλειστό χώρο συμβάλλει στην προστασία» από τον SARS-CoV-2, υπογράμμισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ πλέον εμφανίστηκε με μάσκα και ο Μπόρις Τζόνσον.

Η χρήση μάσκας στα καταστήματα είναι ήδη υποχρεωτική κυρίως στην Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Βρετανία, η χειρότερα πληγείσα από την Covid-19 ευρωπαϊκή χώρα με σχεδόν 45.000 νεκρούς, ήρε τους περισσότερους περιορισμούς που είχε επιβάλει από τις 23 Μαρτίου για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, αλλά οι περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν υιοθετήσει διαφορετικές ημερομηνίες για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.