ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία: Μειώνονται τα κρούσματα αλλά δεν χαλαρώνουν τα μέτρα

Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, με τους αξιωματούχους πάντως των δύο χωρών να δηλώνουν πως είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν τη χαλάρωση των μέτρων.

O ρυθμός εκδήλωσης νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό έχει υποχωρήσει σημαντικά στις δύο χώρες, χωρίς να φτάσουν στα όριά τους τα συστήματα υγείας τους, με τη Νέα Ζηλανδία να έχει εφαρμόσει εκτεταμένο lockdown και την Αυστραλία να έχει περιορίσει σημαντικά αρκετές δραστηριότητες.

Η Νέα Ζηλανδία ανέφερε σήμερα τον πέμπτο θάνατο από τον κορωνοϊό, αλλά τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν μόνο κατά 15, αντιστοιχώντας στο 1/6 του αριθμού των περιστατικών που καταγράφονταν στις αρχές Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 1.064.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην Αυστραλία, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα κατά 33. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση στη διάρκεια ενός μήνα που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1/10 του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφονταν πριν από δύο εβδομάδες.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει 6.322 περιστατικά μόλυνσης, με 61 θανάτους.