ΔΙΕΘΝΗ

Αυτά είναι τα 4 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Ευρώπη (φωτό)

Επιχρυσωμένοι και περίτεχνοι εσωτερικοί χώροι, σοκολάτες, γλυκά και καραμέλες, που μοιάζουν με μικρά κοσμήματα. Αυτά είναι τα κορυφαία patisserie σε τέσσερις ευρωπαϊκούς προορισμούς.

 

Τέσσερα ζαχαροπλαστεία, τα καλύτερα της Ευρώπης, σας προκαλούν να οργανώσετε ταξίδι μόνο και μόνο για να γευτείτε τις γλυκιές δημιουργίες τους.

1. Pasticceria Marchesi, Μιλάνο

Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση άνοιξε για πρώτη φορά το 1824, αλλά επαναλειτούργησε σε νέα τοποθεσία φέτος το Σεπτέμβριο με ένα νέο πλάνο και έναν κομψό νέο ιδιοκτήτη, τον οίκο Prada. Ο ιταλικός οίκος μόδας απέκτησε το Pasticceria Marchesi πέρυσι, και ενώ οι νέες παστέλ αποχρώσεις στους εσωτερικούς χώρους και με σχέδια αντικατοπτρίζουν σίγουρα ένα πιο σύγχρονο στυλ, με πολλούς τρόπους, αυτό το ζαχαροπλαστείο μοιάζει βγαλμένο κατ’ ευθείαν από τις παλιές μέρες. Στη βιτρίνα υπάρχουν βάζα με πολύχρωμες καραμέλες,  κέικ και χειροποίητα σοκολατάκια που έρχονται σε συσκευασία με το λογότυπο Prada.

 

2. Cafe Conditorei Schober, Ζυρίχη

Λειτουργεί από το 1800 και παραμένει πιστό στο αρχικό του νεο-μπαρόκ στιλ. Μια όμορφη παλιά ταμειακή μηχανή κρύβει μια σύγχρονη ψηφιακή έκδοση και πλαισιώνεται από μικρά κέικ και τα μπισκότα, καθώς και άψογα τυλιγμένες σοκολάτες και καραμέλες. Εδώ, μπορείτε επίσης να πιείτε ελβετική σοκολάτα ή να απολαύσετε μακαρόν και κρουασάν στο Salon Rouge σε κόκκινες βελούδινες καρέκλες από την  εποχή του Λουδοβίκου του 14 ου και σκαμπό. Οι τοίχοι έχουν κόκκινη επένδυση και συνδυάζονται με το χρυσό.

 

3. Confeitaria Nacional, Λισαβόνα

Τοποθετημένο στο κέντρο της Λισαβόνας, το Confeitaria Nacional είναι ένα άλλο κόσμημα του 19ου στην Ευρώπη. Με καθρέφτη στην οροφή και μαρμάρινους τόνους, αυτό το καλά εξοπλισμένο ζαχαροπλαστείο εξακολουθεί να λειτουργεί από τα μέλη της οικογένειας των πρώτων ιδιοκτητών. Σερβίρουν παραδοσιακή πορτογαλική χριστουγεννιάτικη τούρτα, αλλά και τάρτες και γλασαρισμένα φρούτα.

 

4. Patisserie Stohrer, Παρίσι

Ο pastry chef Nicolas Stohrer άνοιξε το κατάστημά του το 1730. Σήμερα λέγεται ότι είναι το παλαιότερο στην πόλη του Παρισιού και εξακολουθεί να δημιουργεί πολλές από τις πρωτότυπες συνταγές του, συμπεριλαμβανομένων περίτεχνα διακοσμημένων σοκολατών, παγωτά, και εκλέρ. Οι τοίχοι του καταστήματος επίσης κοσμούνται με τοιχογραφίες από τον Paul Baudry, τον άνθρωπος που επιμελήθηκε το Παλέ Γκαρνιέ.