ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό θα πει θάρρος! Πρωθυπουργός παραδέχεται σε προεκλογικό ντιμπέιτ ότι έχει δοκιμάσει χασίς!

Με περίσσιο θάρρος η αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος στη Νέα Ζηλανδία, Τζασίντα Αρντερν, δήλωσε ότι πριν από πολύ καιρό είχε δοκιμάσει κάνναβη στη διάρκεια ενός ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών της 17ης Οκτωβρίου.

Η 40χρονη Άρντερν θεωρείται ότι θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία χάρις στην επιτυχημένη διαχείρισή της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά η αντίπαλός της, η αρχηγός του συντηρητικού Εθνικού Κόμματος Tζούντιθ Κόλινς ανακτά υποστήριξη.

Οι Νεοζηλανδοί θα ψηφίσουν και για δύο άλλα θέματα, για την νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και για την ευθανασία, δύο θέματα που έχουν διχάσει την κοινωνία.

Στο δεύτερο προεκλογικό ντιμπέιτ, ερωτηθείσα η Άρντερν από τον συντονιστή αν έχει κάνει ποτέ χρήση κάνναβης, απάντησε: «Ναι, έχω κάνει, πριν από πολύ καιρό», αλλά διευκρίνισε ότι θα αποκαλύψει τι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα για την χρήση κάνναβης μετά τις εκλογές.

«Πήρα μια ξεκάθαρη απόφαση, ότι θέλω τους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας να αποφασίσουν γι αυτό και θέλω η απόφαση να μη συνδέεται με την πολιτική» είπε.

Η Κόλινς, από την πλευρά της, είπε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση κάνναβης και ότι θα ψηφίσει κατά.