ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός στα βρετανικά σούπερ μάρκετ – Άδεια ράφια, ουρές από τα ξημερώματα

Λίγο το επερχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία, λίγο το νέο lockdown σε ορισμένες περιοχές και ο διεθνής αποκλεισμός εξαιτίας του νέου στελέχους του κοροναϊού, και οι Βρετανοί πανικοβλήθηκαν για άλλη μια φορά και έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους.

Οι εικόνες από τα βρετανικά σούπερ μάρκετ έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς, αφού επικρατούν συνθήκες συνωστισμού εντός των καταστημάτων και τα ράφια έχουν αδειάσει από βασικά προϊόντα.

Ανάρπαστα έγιναν τα κάθε είδους ψωμιά, οι κονσέρβες, οι γαλοπούλες, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στο Μπρίστολ, οι καταναλωτές έκαναν «ουρά» από τις 5.50 τα ξημερώματα, ενώ ο ήλιος δεν είχε ακόμα ανατείλει, με το ψιλόβροχο να κάνει τις συνθήκες αναμονής ακόμα χειρότερες.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε από τους πολίτες να «ηρεμήσουν», καθώς οι εμπορικές μετακινήσεις με τη Γαλλία αναμένεται να ανοίξουν και πάλι, ενώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι υπάρχουν επάρκεια των αγαπημένων τροφίμων και ποτών για τα γιορτινά τραπέζια.

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως: «Έχουμε ανθεκτικές εφοδιαστικές αλυσίδες. Ο κόσμος πρέπει να κάνει τις αγορές του με κανονικό τρόπο».