ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον Καναδά – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό!

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Καναδά, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας Οτάβα αντιδρώντας στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον λόφο του Κοινοβουλίου το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό αλλά και άλλων περιορισμών για τη δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, μαζί με την οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα της χώρας, την Οτάβα, για να μεταβούν σε μια μυστική τοποθεσία για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με το CBC.

Οι διαδηλωτές ενώθηκαν με τους οδηγούς φορτηγών οι οποίοι ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα από διάφορες περιοχές της χώρας για να μεταφέρουν το μήνυμά τους στους δρόμους έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο κέντρο της πόλης.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί βρίσκονταν σε ετοιμότητα. Η διαμαρτυρία, αν και ηχηρή, ήταν ειρηνική. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κανέναν από τους διαδηλωτές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Οτάβα.

Η αναστάτωση συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή, έξω από το κοινοβούλιο, αφού πολλοί διαδηλωτές είχαν δηλώσει, Σάββατο πως δεν σκοπεύουν να φύγουν απο την Οτάβα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.