ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε το σκίτσο με τον Τραμπ πάνω από τους νεκρούς στο Ελ Σαλβαδόρ – Απολύθηκε ο δημιουργός του (ΦΩΤΟ)

Αιτία να απολυθεί ο σκιτσογράφος έγινε το σκίτσο  με τον Τραμπ και τον νεκρό πατέρα με το παιδί του στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει σάλος στον Καναδά.

Ο Μάικλ ντε Αντερ, όπως είναι το όνομά του παρουσίασε στο σκίτσο του τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να ρωτά τα άψυχα σώματα των δύο ανθρώπων κρατώντας ένα μπαστούνι του γκολφ: «Σας πειράζει να παίξω εδώ;».

Ο σκιτσογράφος δημοσίευσε το δημιούργημά του την περασμένη Τετάρτη (26/06) και δύο ημέρες αργότερα ενημερώθηκε ότι απολύεται από την εκδοτική εταιρεία Brunswick News Inc. με την οποία συνεργαζόταν.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα όσα ισχυρίζεται ο Μάικλ ντε Αντερ δεν ισχύουν αφού ο σκιτσογράφος ουδέποτε παρέδωσε το συγκεκριμένο σκίτσο προς δημοσίευση. Μάλιστα η ίδια η εταιρεία δηλώνει ότι είχε ήδη αποφασίσει να συνεργαστεί με άλλον επαγγελματία.

Ο σκιτσογράφος επανήλθε και μέσω twitter δήλωσε: «Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Και θα μιλήσω για τον λόγο για τον οποίο πιστεύω ότι απολύθηκα. Έχω την δική μου οπτική και προφανώς και αυτοί έχουν τη δική τους».