ΔΙΕΘΝΗ

Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Dorian – Έκκληση για βοήθεια από τις Μπαχάμες

Αυξήθηκε στους 20 ο αριθμός των νεκρών στις Μπαχάμες , μετά το χτύπημα του τυφώνα Ντόριαν.

Μέχρι χθες οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ήταν επτά, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε σε 20 και όπως τονίζουν οι αρχές, περιμένουν ότι στα επόμενα 24ωρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε σπίτια, δρόμους και συντρίμμια, με τους εθελοντές να βρίσκουν άλλα 13 πτώματα από το καταστροφικό πέρασμα του Dorian.

Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς οι Αρχές ερευνούν γειτονιά προς γειτονιά όλες τις περιοχές του νησιού που επλήγησαν.

Εικάζουν δε, ότι ολόκληρες οικογένειες έχουν πέσει θύματα του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπληξε τον άλλοτε παράδεισο της Καραϊβικής.

Χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι, ενώ περίπου 70.000 άτομα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών, έχουν ανάγκη από άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν τα διασωστικά συνεργεία, η κυβέρνηση τονίζει πως ο αριθμός του προσωπικού που έχουν γι’ αυτή τη δουλειά δεν είναι αρκετός και χρειάζονται άμεσα βοήθεια από άλλες χώρες, ώστε να ενισχυθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΟΗΕ, «περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια άμεσα», καθώς ο τυφώνας Dorian άφησε χιλιάδες άστεγους και με πολλά προβλήματα, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και στέγη.

Ο ΟΗΕ θα εκταμιεύσει ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το ταμείο του για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, προκειμένου να προσφερθεί η πρώτη βοήθεια στους πληγέντες.