ΔΙΕΘΝΗ

Δεν τον σκότωσαν αστυνομικοί αλλά αυτοκτόνησε ο μακελάρης του φεστιβάλ!

Ο 19χρονος Γουίλιαμ Σαντίνο Λεγκάν, ο ακροδεξιός δράστης της αιματηρής επίθεσης στην Καλιφόρνια, αυτοκτόνησε και δεν έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Αυτό έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στο πτώμα του 19χρονου.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποια  αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στο χώρο της εκδήλωσης ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ένοπλο και τον εξουδετέρωσαν μερικά λεπτά αφότου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο όπου διεξαγόταν το γαστρονομικό φεστιβάλ.

Ο 19χρονος βρέθηκε στο Gilroy Garlic Festival, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το πλήθος που είχε πάει στο φεστιβάλ για την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων. Σκότωσε τρεις ανθρώπους, ένα εξάχρονο αγόρι ανάμεσά τους, πριν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Ο Γουίλιαμ Σαντίνο Λεγκάν είχε αφήσει να πλανάται η απειλή επίθεσης στην έκθεση κι είχε εκφράσει ακροδεξιές απόψεις σε αναρτήσεις του στα social media μερικές ημέρες πριν το κάνει πράξη.