ΔΙΕΘΝΗ

Δεν τους κρατάει τίποτα! Χιλιάδες άνθρωποι στριμώχθηκαν σε τουριστικό θέρετρο της Κίνας μετά την άρση της καραντίνας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από τόσους μήνες κλεισμένοι στα σπίτια τους και με την απειλεή του κορωνοϊού να αποτελεί καθημερινότητά τους, λογικό είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων χιλιάδες άνθρωποι στριμώχτηκαν σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα το Σαββατοκύριακο.
Ένα από τα αξιοθέατα που «ξεχείλισε» από κόσμο ήταν το ορεινό πάρκο Χουανγκσάν στην επαρχία Ανχουέι, με χιλιάδες κόσμου να σπεύδουν να επισκεφθούν την όμορφη τοποθεσία, μετά από απόφαση των τοπικών αρχών να προσφέρουν δωρεάν είσοδο.

Εικόνες που τραβήχτηκαν την Κυριακή δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους στριμωγμένους (κάποιους με μάσκα, άλλους χωρίς) να ανεβαίνουν όλοι μαζί το βουνό προκειμένου να χαρούν την εξοχή, μετά από πολλούς μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Ο κόσμος ήταν τόσο πολύς που οι υπεύθυνοι του αξιοθέατου έβγαλαν ανακοίνωση λίγο πριν τις 8 το πρωί ότι δεν πρόκειται να δεχθούν άλλους επισκέπτες, αφού είχε ήδη συμπληρωθεί το ημερήσιο όριο των 20.000 ατόμων, το οποίο έχει οριστεί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα που κράτησαν επί εβδομάδες εκατομμύρια Κινέζους ταμπουρωμένους σπίτι τους, οι ειδικοί στην χώρα προειδοποιούν ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να είναι προσεκτικός.
Μόλις κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι εικόνες συνωστισμού από το ορεινό πάρκο το σαββατοκύριακο, η Λαϊκή Ημερησία διατύπωσε μια αυστηρή προειδοποίηση στα social media, ζητώντας από τους τουρίστες να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Σε ένα άρθρο στον ιστότοπο της εφημερίδας αναφέρεται ότι, αν και είναι κατανοητό ότι ο κόσμος θέλει να ξεσκάσει μετά από εβδομάδες κλεισούρας, η περίοδος της επαγρύπνησης δεν έχε φτάσει ακόμα στο τέλος της.