ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερο σοκ για τη Ρωσία: Επλήγη ελικόπτερο ενώ έψαχνε τους πιλότους του Su-24 – BINTEO

Σύροι μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον ρωσικού ελικοπτέρου, αναγκάζοντάς το να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις επαρχία Λαττάκεια, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

 

Συριακή ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους Tow, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ρωσικό ελικόπτερο διάσωσης που επλήγη ενώ πραγματοποιούσε έρευνες για τον εντοπισμό των πιλότων που αγνοούνταν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τον τουρκικό στρατό.

Η τύχη του πληρώματος είναι προς το παρόν άγνωστη.

Τα ελικόπτερα αυτά είναι επιφορτισμένα με τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση τζιχαντιστών που πλησιάζουν στη ρωσική βάση στη Λατάκεια.

Η ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου, μετά και την κατάρριψη ρωσικού τζετ από τουρκικά F-16.

Ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου Dogan μετέδωσε πως είδε στον ουρανό δύο φλεγόμενα αντικείμενα και δημοσιοποίησε το παρακάτω βίντεο: