ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του… Τραμπ εξέδωσαν οι Ιρανοί! Πώς θα «αντιδράσει» η Ιντερπόλ!

Ένταλμα σύλληψης κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε το Ιράν ζητώντας την συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του, ως αντίποινα για την επίθεση που εξαπέλυσε με drone προκαλώντας τον θάνατο κορυφαίου Ιρανού στρατηγού στη Βαγδάτης στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasimehr, δήλωσε σήμερα ότι ο Τραμπ, μαζί με περισσότερα από 30 άτομα, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην επίθεση της 3ης Ιανουαρίου του 2020, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, αντιμετωπίζοντας «κατηγορίες δολοφονίας και τρομοκρατίας».

Ο Alqasimehr τόνισε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να συνεχίζει τη δίωξή του του Τραμπ ακόμη και μετά τη λήξη της προεδρίας του.

Ο Ιρανός Εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση της Τεχεράνης ζήτησε να εκδοθεί «κόκκινη ειδοποίηση» για τον Τραμπ και τους άλλους.

Η «κόκκινη ειδοποίηση» αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο αιτήματος σύλληψης που εκδίδει η Ιντερπόλ.

Θεωρείται απίθανο η Ιντερπόλ να δεχτεί το αίτημα του Ιράν, καθώς η κατευθυντήρια γραμμή της για τέτοια αιτήματα, της απαγορεύει να «αναλάβει οποιαδήποτε παρέμβαση ή δραστηριότητες πολιτικού» χαρακτήρα.