ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε προσφυγή εργαζομένων νοσοκομείου κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους!

Ορθή πολιτική χαρακτήρισε ο ομοσπονδιακός δικαστής την απόφαση του Methodist Hospital του Χιούστον να απαιτεί το προσωπικό του να έχει εμβολιαστεί και για το λόγο αυτό απέρριψε απέρριψε την προσφυγή 117 μελών του προσωπικού του νοσοκομείου του Τέξας εναντίον της απαίτησης της διεύθυνσής του.

Η Τζένιφερ Μπρίτζες, νοσηλεύτρια και βασική ενάγουσα στην υπόθεση, επιχειρηματολογούσε πως εάν η σύμβασή της τερματιζόταν επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί, θα έπρεπε να θεωρηθεί πως υπέστη άδικη και καταχρηστική απόλυση. Έκρινε στην προσφυγή ότι τα εμβόλια για την COVID-19 είναι πειραματικά και επικίνδυνα. Ο δικαστής απέρριψε και τα δύο επιχειρήματα.
Το νοσοκομείο Methodist «προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, να σώσει ζωές, χωρίς να μολύνει κανέναν» με τον νέο κορωνοϊό, ανέφερε ο δικαστής Χιουζ στην 5σέλιδη ετυμηγορία του. «Είναι μια επιλογή που έχει κάνει για να είναι το προσωπικό του, οι ασθενείς του και οι οικογένειές τους πιο ασφαλείς». Η κυρία Μπρίτζες «μπορεί ελεύθερα να επιλέξει να δεχθεί ή να αρνηθεί κάποιο εμβόλιο για την COVID-19· ωστόσο, εάν αρνηθεί, απλά θα χρειαστεί να βρει δουλειά κάπου αλλού».
Ο δικαστής ανέφερε ακόμη πως η νομοθεσία του Τέξας προστατεύει τους εργαζόμενους όταν απολύονται επειδή αρνούνται να διαπράξουν κάτι παράνομο, αλλά ο όρος που θέτει το νοσοκομείο στο προσωπικό του συμμορφώνεται προς τη νομοθεσία και τη δημόσια πολιτική.