ΔΙΕΘΝΗ

Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» η Αστυνομία ήδη έχει ετοιμάσει προσχέδιο για τα μέτρα που θα ληφθούν, ενώ στον Πάπα θα αποδοθούν τιμές Αρχηγού Κράτους.

Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει αναλάβει τον ρόλο της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε συνεργασία με προσωπικό που έχει ήδη αφιχθεί στην Κύπρο από την ασφάλεια του Πάπα, έχουν γίνει επαφές για θέματα ασφάλειας ώστε να γίνει μια διαταγή επιχείρησης για να γνωρίζουν αν οι χώροι που θα διακινηθεί είναι ασφαλισμένοι.

Τον Πάπα θα συνοδεύει πολυπληθής φρουρά από το Βατικανό ενώ έχει εκφράσει τη θέση να μην κυκλοφορεί με το ειδικό όχημα που διαθέτει και διακινείται κατά τις επισκέψεις του σε άλλες χώρες, το οποίο του επιτρέπει να χαιρετά τα πλήθη.

Μεγάλος προβληματισμός όπως αναφέρει το δημοσίευμα υπήρξε και για το μέρος που θα τελέσει την θεία λειτουργία ο Πάπας. Αντιπροσωπεία από το Βατικανό επιθεώρησε αρκετούς κλειστούς χώρους όπως και το ΓΣΠ και αποφασίστηκε προκαταρκτικά το ανοικτό στάδιο της πρωτεύουσας ώστε να μπορέσει να μαζευτεί μεγάλο πλήθος και μην υπάρξει συνωστισμός λόγω των μέτρω για την πανδημία.

Φυσικά υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο για να γίνει αυτό σε κλειστό στάδιο στην περίπτωση που ο καιρός δεν είναι κατάλληλος.

Το 2010 που είχε επισκεφθεί την Κύπρο ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος είχε γίνει συγκέντρωση και λειτουργία στο στάδιο Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ:sigmalive.com