ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Δραματική ομιλία του Δόκτωρ Φάουτσι! «Ω Θεέ μου, πού θα τελειώσει;»

Ο ειδικός λοιμοξιολόγος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, έκρουσε για ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, χαρακτηρίζοντας την πανδημία «τον χειρότερο εφιάλτη» του και προειδοποίησε ότι «δεν είμαστε κοντά στο τέλος του».

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων εξέφρασε την απόλυτη ανησυχία του καθώς οι Πολιτείες των ΗΠΑ άρουν η μία μετά την άλλη τους περιορισμούς, την ίδια στιγμή που μαζικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε δεκάδες πόλεις εξαιτίας της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.
«Σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών, έχει καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εμφάνισης σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας. «Και δεν έχει τελειώσει ακόμα», προσθέτει.

«Ω Θεέ μου», πρόσθεσε ο Φάουτσι, «πού θα τελειώσει; Είμαστε ακόμα στην αρχή της κατανόησής του» και τόνισε πως τα εμβόλια θα είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι ένα αντίδοτο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.