ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 43 της χρόνια η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα

Έφυγε από τη ζωή, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο, η Ζολέκα Μαντέλα, εγγονή του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Σύμφωνα με το BBC, τα τελευταία χρόνια, είχε γίνει πολύ γνωστή για τη λεπτομερή περιγραφή της θεραπείας της για τον καρκίνο. Μίλησε επίσης ανοιχτά για το ιστορικό του εθισμού της στα ναρκωτικά. Το Ίδρυμα Nelson Mandela είπε ότι η δουλειά της ήταν εμπνευσμένη.

Η κυρία Μαντέλα, η οποία ήταν εγγονή της δεύτερης συζύγου του Νέλσον Μαντέλα, Γουίνι, κατέγραψε την ιστορία της στην αυτοβιογραφία της «Όταν η ελπίδα ψιθυρίζει». Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 32 ετών, έλαβε θεραπεία και η ασθένεια ήταν σε ύφεση, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε. Πέρυσι, επιβεβαίωσε ότι είχε καρκίνο στο συκώτι και στους πνεύμονες και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε άλλα όργανα.

«Τι να πω στα παιδιά μου; Πώς να τους πω ότι αυτή τη φορά μπορεί να μην προλάβω να ζήσω τη ζωή μου; Πώς να τους πω ότι όλα θα πάνε καλά όταν δεν είναι; Πεθαίνω… Εγώ δεν θέλω να πεθάνω», δημοσίευσε στο Instagram στις αρχές του περασμένου μήνα.