ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Έγιναν επιθετικοί οι… αρουραίοι λόγω του lockdown!

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν για «ασυνήθιστη ή επιθετική» συμπεριφορά αρουραίων. Καθώς εξαιτίας του lockdown τα τρωκτικά αδυνατούν να τραφούν από τα σκουπίδια των εστιατορίων ή εκείνα που βρίσκουν συνήθως στον δρόμο.

Τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε ότι οι αρουραίοι κατέφυγαν σε μάχες, κανιβαλισμό και στο να τρώνε τα μικρά τους, εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν στις πόλεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το CDC.

«Το κλείσιμο οδήγησε σε μείωση της τροφής που είναι διαθέσιμη για τα τρωκτικά, ειδικά σε πυκνές εμπορικές περιοχές. Κάποιες περιοχές ανέφεραν αύξηση της δραστηριότητας των τρωκτικών, καθώς αναζητούν νέες πηγές τροφής. Τα προγράμματα περιβαλλοντικής υγείας και ελέγχου τρωκτικών μπορεί να δουν αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τρωκτικά και στις αναφορές για ασυνήθιστη ή επιθετική συμπεριφορά τρωκτικών», αναφέρει το CDC στην οδηγία για τον έλεγχο των τρωκτικών που επικαιροποιήθηκε πρόσφατα.

Αυξημένα επίπεδα επιθετικότητας αρουραίων παρατηρήθηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου υπήρξαν περισσότερες αναφορές για κανιβαλισμό και περιπτώσεις που σκότωναν τα μικρά τους, ενώ στη Νέα Ορλεάνη κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τρωκτικά στους δρόμους. Στο Σικάγο, υπήρξαν αναφορές για εισβολές αρουραίων σε συγκροτήματα κατοικιών, καθώς τα τρωκτικά προσπαθούσαν να βρουν τροφή.