ΔΙΕΘΝΗ

Εκνευρισμός στα Κατεχόμενα μετά τις αναφορές Μενέντεζ

Εκνευρισμός επικρατεί στα Κατεχόμενα μετά το νέο «κατηγορώ» του Μπομπ Μενέντεζ για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο εξαιτίας της τουρκικής εισβολής και της σημερινής αδιαλλαξίας.

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ επέκρινε την Παρασκευή τις δηλώσεις του Δημοκρατικού Αμερικανού γερουσιαστή που ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά έχει καταλάβει το νησί της Κύπρου, έκανε το άσπρο μαύρο μιλώντας για… ελληνική κατοχή στο νότο, ενώ δεν δίστασε να εξαπολύσει πυρά τόσο κατά των ΗΠΑ όσο και κατά της ΕΕ!

«Η ένταξη της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ (ΤΔΒΚ) ως μέλος παρατηρητή του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (TDT) και η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Γκάμπιας Badara Joof τράβηξαν μεγάλη προσοχή σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων σε ανακοίνωσή της.

«Γι’ αυτό το ‘ελληνοελληνοκυπριακό δίδυμο’ έκανε διάφορες προσπάθειες να εμποδίσει την πρόοδο της ΤΔΒΚ προς την αναγνώριση. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες δυνάμεις ανέλαβαν επίσης δράση» ανέφερε μάλιστα.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του ελληνοελληνοκυπριακού λόμπι, προέβη σε… ισχυρισμό για «τουρκική κατοχή στην Κύπρο» έχοντας φιλοελληνική στάση.

«Καταρχάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ και όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κατακτητής που υπάρχει στην Κύπρο είναι το ελληνοελληνοκυπριακό δίδυμο που μετέτρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία ο τουρκοκυπριακός λαός ήταν ισότιμος ιδρυτικός εταίρος, σε ένα ελληνικό κράτος με τη δύναμη των όπλων, και αυτή η κατοχή συνεχίζεται ακόμα», ισχυρίστηκε ο Τατάρ.

«Σημείωσε ότι οι υποστηρικτές ‘του διδύμου’, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν τα βήματα για την αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’, συνέχισαν τις επιθέσεις τους, εκφράζοντας την αντίθεση τους που ο Μενέντεζ άρει το εμπάργκο όπλων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου’ και δήλωσε ότι η υποστήριξή του (Μενέντεζ) στον εξοπλισμό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή».