ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτο διάγγελμα Ομπάμα, για την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ομπάμα για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου!

Η δολοφονία, που συγκλόνισε τον πλανήτη και ράγισε την καρδιά του δημοσιογραφικού κόσμου, ήταν το θέμα του έκτακτου διαγγέλματος, στο οποίο προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό είπε πως οι τζιχαντιστές τον πήραν με μία πράξη βίας και τον σκότωσαν σοκάροντας τη συνείδηση όλου του κόσμου. Ανέφερε επίσης ότι ο Φόλεϊ είχε τέσσερα αδέρφια και ότι η οικογένειά του εργάστηκε σκληρά για την απελευθέρωσή του όλα αυτά τα χρόνια που τον κρατούσαν αιχμάλωτο.

«Συλλυπούμαι θερμά την οικογένειά του για την απώλειά τους. Ας είμαστε ξεκάθαροι για το Ισλαμικό Κράτος. Σκοτώνουν αθώους πολίτες, απαγάγουν γυναίκες και παιδιά, βιάζουν, βασανίζουν και υποδουλώνουν. Σκοτώνουν Μουσουλμάνους, στοχοποιούν Χριστιανούς και μειονότητες. Τους παίρνουν από τα σπίτια τους ».

Ο Ομπάμα τόνισε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν το παν προκειμένου να προστατεύσουν την ασφάλεια των Αμερικανών και τα ιδεώδη των ΗΠΑ, ενώ κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής, να δώσουν κοινή απάντηση, στηρίζοντας τις προσπάθειες κατά των τζιχαντιστών.

Υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει κυρίως Μουσουλμάνους και Χριστιανούς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θρησκεία που δικαιολογεί τους φόνους και ότι οι μαχητές αυτοί δεν έχουν καμία ιδεολογία. Μάλιστα, υπενθύμισε πως ισχυρίζονται ότι πολεμούν τη Δύση, ωστόσο σφαγιάζουν γειτονικούς λαούς.

«Τέτοιοι άνθρωποι τελικά ηττώνται γιατί το μέλλον ανήκει σε ανθρώπους που χτίζουν και δημιουργούν όπως ο Τζειμς Φόλεϊ και όχι σε αυτούς που καταστρέφουν» τόνισε, αναφέροντας πως συνομίλησε με την οικογένεια του νεκρού δημοσιογράφου, λέγοντάς τους πως είναι συγκλονισμένος από την απώλεια.